Informatii internare PDF Imprimare Email

Pentru internare aveti nevoie urmatoarele documente:

 1. Bilet de trimitere de la medicul de familie / specialist din ambulator;
 2. Buletin de identitate;
 3. Dovada de asigurat:
  - cupon de pensie;
  - adeverinta de salariat
  - adeverinta CAS
  - adeverinta de elev / student / militar Ón termen

Informati medicul si personalul medical despre:

 1. orice alte afectiuni de care ati suferit sau suferiti Ón momentul actual.
 2. tratamentele pe care le-ati urmat sau le urmati Ón prezent. Tratamentele cronice indicate de alti specialisti vor fi continuate dupa informarea si cu acceptul medicului chirurg si anestezist si Ón ziua interventiei. Va rugam sa informati medicul daca sunteti sub tratament cu Aspirina, Trombostop, Sintrom, Plavix sau alte medicamente hipocoagulante. Tratamentul cu Aspirina se va Óntrerupe cu cel putin 5 zile Ónaintea interventiei chirurgicale. De asemenea, tratamentul cu contraceptive orale combinate trebuie Óntrerupt cu 8 zile Ónainte de interventie, iar protectia Ómpotriva unei sarcini nedorite trebuie asigurata prin alte metode.
 3. alergii, sensibilitati deosebite la orice fel de medicament, aliment sau subsanta, organica sau anorganica, precum si despre eventuale reactii deosebite aparute ca urmare a administrarii sau contactului cu vreun produs.
 4. eventuale restrictii de ordin medical impuse de optiuni de constiinta sau de credinta.
 5. anumite obiceiuri alimentare personale sau diete pe care doriti sa le respectati pe perioada internarii, pentru ca personalul sa vi le poata asigura.

In vederea asigurarii unui optime asepsii si prevenirii infectiilor, protocolul de pregatire a interventiei chirurgicale impune:

 1. cu o ora Ónainte de interventie, dusul cu sampon sau sapun, care va vor fi puse la dispozitie si care, Ón unele situatii, pot contine un dezinfectant special;
 2. cu 30 min Ónainte de interventie, igiena orala realizata prin periajul energic al dintilor timp de 2 minute;
 3. Ón anumite interventii, depilarea zonei de incizie cu crema de uz chirurgical, care va va fi pusa la dispozitie;
 4. la solicitarea medicului si/sau a medicului anestezist, este INTERZIS consumul oricaror alimente solide cu mai putin de 6 ore, precum si a oricaror lichide cu mai putin de 4 ore Ónaintea interventiei chirurgicale, indiferent de natura anesteziei.

 • Pentru buna desfasurare a activitatii si pentru confortul dumneavoastra va rugam sa respectati recomandarile personalului de la salon si de la sala de operatie.
 • Introducerea de alimente Ón spital nu este agreata, cu exceptia unor situatii speciale care pot fi discutate cu personalul.
 • Vizitele familiei si/sau prietenilor sunt permise Ón limite decente pana la maxim ora 19:00, fara a interfera cu intimitatea si linistea celorlalti pacienti. Nu sunt permise vizitele Ón terapia intensiva. Daca doriti ca o persoana apropiata sa ram‚na cu dumneavoastra peste noapte va rugam sa ne anuntati din timp. Acest lucru este posibil doar Ón limita locurilor disponibile si contra unei taxe hoteliere.
 • Este permis accesul cu telefoane mobile Ón salon, cu rugamintea de a respecta dreptul la liniste si intimitate a celorlalti pacienti. Accesul la internet este gratuit, va rugam sa contactati asistenta sefa.
 • Personalul medical a fost ales pe baza competentei si a disponibilitatii de comunicare si se afla la dispozitia dumneavoastra Ón permanenta. Va rugam sa informati asistenta sefa sau medicul asupra oricaror probleme aparute Ón relatia cu personalul.